HTML

Ez mi ez?

Szép magyar nyelvünk lehetőségeit kihasználva különböző, a legváratlanabb pillanatokban megfogalmazódott gondolataink.

Ezeknek tulajdonképpen nem lett volna szabad eszünkbe sem jutni, de ha már eszünkbe jutott, nem kellett volna leírni.

"Megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánljuk!"

Wendiii

2021.03.09. 15:44

Titkárnő elszabadul

Ezer éve nem írtam Titkárnőről. Legutóbbi, vele kapcsolatos bejegyzésemben azt írtam le, hogy mennyire rémülten próbálta túlbonyolítani azt az amúgy tökegyszerű folyamatot, hogy leteszek az asztalára egy papírt.

Ma viszont ismét monitorra kívánkozik a beszélgetésünk. Éppen az orosz fekete kenyérről beszélgettünk (ne akarjátok tudni, hogy került elő ez a téma, de a vodkától jutottunk ide), és panaszkodott, hogy nem tud ilyet beszerezni. Mondom miért nem keres fel egy orosz boltot, elvégre Budapesten akad néhány. Már ezen meglepődött. aztán mondtam neki, hogy keresek egy címet. Rövid keresgélés után jött az első, viszonylag közel eső bolt, és itt elszabadult a beszélgetés.

- Nézd csak, itt van egy a Podmaniczky utcában.

- Az melyik? Nem tudom, hol van.

- A Nyugatitól az első utca.

-Jaaa! A Rudas László?

Itt ugrott ki a szemem.

- Az. De tudod mit? Akkor így mondom: Menj el villamossal a Marx térig, majd indulj el gyalog a November 7. tér irányába, és az első utca a Rudas László.

- Na, hát miért nem így mondtad???

"Mer' a krumplileves legyen krumplileves elvtársak!"

Wendiii

2020.10.07. 13:41

Az orvosi kezelés hátulütői

Hosszú idő után Művésznő újra tudott olyat mondani, ami miatt aktiválni kellett a blogot.

Bejött hozzánk látogatóba, és közölte:

- Vettek tőlem vért, voltam szemészeten, és most már tele a tököm.

Nem gondoltam volna, hogy ennyi veszélyt rejt egy üzemorvosi vizsgálat. A rendelő vajon Csernobliban van?

Wendiii

2019.01.22. 14:31

Vezetési stílus

Kollégával (nevezzük Ledfoldnak, remélem értitek) munkaügyben furikáztunk a városban. Utunk során rengeteg jelzőlámpás kereszteződésen mentünk át - mondjuk Budapesten ez nem nagy kunszt -, ami során feltűnt, hogy elég sok sárga jelzés volt közte. Ezt én szóvá is tettem, mire a következő párbeszéd zajlott le:

- Te figyelj csak, elég sok sárgán hajtasz át.

- De hát nem is oda figyelek.

Nem nyugtatott meg.

Wendiii

2017.11.01. 09:47

A tulipánok

De rég írtam ide! :)

Ez az eset még Moszkvában történt, de akkor elfelejtettem megírni, viszont tegnap este vidám sörözgetés közben újra felbukkant a szürkeállományomban.

Odakint kb 10 perc gyaloglásnyira laktam a követségtől, ami reggelente hasznos volt, mert fél 7 körül felkeltem, és mire beértem a kövire, fel is ébredtem. Főleg télen a mínusz 20-ban. Hazafelé is lehetett volna gyalog menni, de a velem (velünk) született lustaság erősen közbeszólt, és néhányan bekéredzkedtünk az egyik konzul kocsijába, aki tőlem mindössze két lépcsőháznyira lakott, de a másik két kolléga is kábé ilyen távolságban.

Egy szép, derült késő tavaszi napon ugyanígy mentünk hazafelé, és induláskor a konzul elkezdett azon elmélkedni, hogy Magyarországon a kertjében már nyílnak a tulipánok, és nézzünk körül, Moszkvában a hideg és a latyak az úr. Még az udvarunkban sem nyílnak. Én meg erre csak annyit mondtam, hogy ez valószínűleg azért lehet, mert a tulipánok is tudják, hogy az udvarban lassan kell hajtani.

A reakciókat inkább nem részletezném.

Leslie Judge

2016.11.17. 07:41

Technikai áttörés?

A következőt hallom a rádióban:

Az iménti műsor termékmegjelenítést tartalmazott.

Milyen formában jelent meg a termék? Nyilván nem nyomtatásban, bár a nyomtatott rádióadás is egy érdekes irányvolnal. Esetleg az éterben? Ez meg ugye már a paranormális határát súrolja egyesek szerint, amit viszont nem értek, hiszen lehet kapni étert, tök nem para dolog.

Szóval ha megjelent, akkor beszélhetünk-e még mindig rádióról? Nem TV-e inkább már az?

Hobbi

Hasfelmetsző Jack hobbija a kábelezés volt.

Wendiii

2013.10.03. 13:48

Magasan szárnyaló, de mélyen szántó

Kolléganőm, akivel felvállaltuk a vízumbélyegek nyomtatásának ódiumát (és tesszük ezt napi minimum 8 órában), ma a következő bejelentéssel lepett meg:

- Szellemi kihívásokra vágyom. Megyek tőszelvényeket ragasztgatni.

Azt hiszem, Művésznőnek konkurenciája akadt.

Leslie Judge

2013.05.04. 09:55

Címkék: cd

1 komment

Újdonság

jugular-bells_1367654024.jpg_450x450

Wendiii

2013.04.10. 14:15

Kolléga humora

Az előbb bejön a szobába az egyik kolléga, és kérdezi a szintén itt-tartózkodó konzult:

- Ezt az útlevelet elfogadod?

- Hát, ha már bevették, mit csináljak?

- Tehát ez egy igen?

Lóbálás

Vajon miért csak lóbálni lehet? Miért nem lehet más állat nevével is ilyen módon igét képezni? Vagy a lóbál attól különleges, hogy a lovak szépen felöltöznek frakkba, estélyibe meg minden egyéb? A ló csajoknak a nyeregtáska a retikül? Ha nem, akkor hogyan viselik a másfajtát? Van magas sarkú patkó? Olcsóbb nekik a körömfestés csak mert összesen 8 ujjukon kell megcsinálni? Vagy esetleg csak 4-nek számít mert annyira össze van nőve? Sörénydauer divat? Vajon egy nyári bál után a medencés partira készülve borotválják a bikinivonalat? Nem néz ki hülyén, hogy csak ott, miközben mindenhol máshol szőrösek? Használnak szemfestéket? Ha a vízfesték vízben, az olajfesték olajban oldódik, akkor a szemfesték csak szemben? És mivel szemben? Mondjuk a könyvesbolttal szemben, ami egyáltalán nem oldódik viszont lehet benne oldódni, ha jó a hangulat?

Wendiii

2013.01.21. 18:44

IGEN!!! Hülye vagyok!

Leslie-t már hónapok óta gyötröm azzal a hatalmas problémával, hogy valami rejtélyes Windows beállítás hatására az összes link, amit levélben kapok, valahogy mindig Wordben akar megnyílni. Ráadásul az utóbbi időben jöttem rá, hogy nem csak ezek, hanem bármilyen link, ami a szemem elé kerül, érdekesnek találok, és rákattintok. Én meg veszettül káromkodtam, nem értettem ugyanis, hogy mi és hogy. Átnéztem minden egyes zugot a böngészőben, a Wordben, de sehol semmi.

Nemrég beszéltem egy másik jóbarátommal, aki felvetette, hogy nézzek már szét a társítások között. Ez sem vezetett eredményre. Dühtől hajtva tovább keresgéltem, és egyszercsak, váratlanul meglett a megoldás!

A böngésző nem volt alapértelmezettként beállítva.

Köszönöm a fejemhez vagdosott virtuális rothadt paradicsomokat és a facepalmokat.

Wendiii

2012.10.03. 05:37

Címkék: kérdés

1 komment

Kockáknak

Most került a kezembe a 404-es számú vízumbélyeg. Vagy nem?

Wendiii

2012.09.26. 15:40

Itt is folytatódik

Üdv Moszkvából. :)

A napi marha sok órányi meló természetesen szül óriási hülyeségeket is. Nemrég például a nagyfőnökünk beszélgetett a nem annyira nagy főnökkel, és a következőt mondta:

- Most kaptak el valami jóembert, tele volt az útlevele mindenféle furcsa vízummal. Afganisztán, Pakisztán, Tadzsikisztán, hátaztán.

Na, itt fordultam le a székről.

Wendiii

2012.08.21. 12:12

Manipulatív média

Vasárnap a városban járkáltam, és a Nyugatinál egy hirdetőoszlopra lettem figyelmes. Az oszlopon az egyik hirdetés egy újság címlapját mutatta, amin három átlyuggatott céltábla volt, mellette a cím: Rendőrségi oszlatás. Rögtön alatta pedig ez: Dead can dance.

Leslie Judge

2012.07.24. 08:23

Kezelés

Nincs is jobb, mint egy kellemes gerincgyújtó masszázs.

 

 

gerincgyujto-masszazs.jpg

Leslie Judge

2012.07.22. 02:24

Őstermelő

– Azt hallottam a kocsmában, hogy idén kétszer is arathatnak, ha kicsit korábban vetnek. Jenő bácsi vetett már?

– Bizony, fiam.

– Elég nagy földje van, ahogy látom. Mivel vetette el a sulykot?

– Azt hiszem, az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a múlt szerdán a kocsmából hazaérve fölköszöntöttem anyósomat egy infúziós tasakkal, és azt üvöltöttem az arcába, hogy „boldog szélütésnapot!”

Wendiii

2012.06.25. 22:26

Megmagyarázhatatlan (?)

Csajok, figyelem!

Egy hölgyemény legyen kedves magyarázza el nekem a következő ruha összeállítást: fehér póló, fekete kosztümkabát, tűzvörös buggyos nadrág, és fehér fűzős Martens bakacs (leginkább ez utóbbin dobta le az agyam az ékszíjat).

Leslie Judge

2012.05.04. 11:32

Hogy mi?

Wendiii egyszer csak hátralöki magát a székében.

– Bazmeg! Nagy C-vel?!

– Bazmeg nagy C-vel? – kérdezem.

Néz rám hülyén. Elgondolkodik, majd:

– C... bazmeg!

Wendiii

2012.04.21. 22:09

Egy kis filmtörténet

Néhány cimboránkkal van egy agylövésünk: úgynevezett DVD maratonokat tartunk. Ez lehet tematikus, mondjuk Tim Burton rendezte filmeket nézünk egy álló napon, extrém esetben hétvégén keresztül, de van amikor többrészes történeteket tekintünk meg, mint például a Gyűrűk Ura. Ezen a hétvégén Harry Potter került terítékre, és a ma az első négy film forgott.

Talán mindenki emlékszik a tartalomra, de azért néhány szóban összefoglalom: Voldemort feltámadt. Igenám, de az egyik szereplő Robert Pattinson, aki a történetben Cedric Diggory szerepét játszotta. Eljutottunk ahhoz a részhez, amikor megérkeznek a temetőbe, és a srácot megölik. Ebben a pillanatban az egyik kedves barátom megjegyezte:

- És így lett belőle vámpír...

Wendiii

2012.04.04. 10:23

A magyar nyelv ápolása

Tegnap, miután véget ért az aktuális fejtágítóm, gondoltam megvárom Leslie-t (ha már egy 300 méteres sugarú körön belül lakunk). Induláskor a nyakába akasztott egy táskát, amit eddig még nem nagyon láttam nála, úgyhogy megkérdeztem tőle:

– Ebben körtető van?

Nézett hülyén, aztán leesett neki. A Tovább gombra kattintva Ti is megláhatjátok, hogy ez mi is valójában.

Képrejtvény

Nem a nehezebb fajtából van...

 

 

Wendiii

2012.02.27. 11:55

Címkék: tea wtf

Szólj hozzá!

Teaszűrő?

A történet néhány hete kezdődött, mikor egy kolléganőnk berontott hozzánk azzal, hogy láttuk-e valahol a teaszűrőjét, és ha nem, akkor hol? Mi igazából csak tanácstalanul néztünk magunk elé, de nem sokat tudtunk segíteni. A legtöbb, amit nyújtani tudtunk, az a lelki támasz volt, de ettől a tea még darabos marad.

Azt viszont megfogadta, hogy többet semmit nem hoz be ide, ha mégis, akkor nem hagyja a teakonyhában. Jogos.

Ma ismét berontott, és a következőt adta elő:

– Nem fogjátok elhinni, mi történt! Bementem a gyakornokunkhoz, és elkezdtem valami történetet mesélni. Közben a szemem az asztalra tévedt, és döbbenten fedeztem fel a teaszűrőmet. Éppen tolltartóként funkcionált. Kiderült, hogy a szobában ülő kollégával tolltartót kerestek, és ez szimpatikusnak tűnt.

Ez volt az a pillanat, mikor Művésznő, Leslie és én ráborultunk az asztalra. Nekem már csak az a kérdésem, hogy miért a teakonyhában kerestek tolltartót, mikor a titkárságon nagyobb sikerrel jártak volna, és még csak teaillatú sem lett volna a tinta.

Új irányok a MÁV-nál

A MALÉV csődje és a BKV nehézségei láttán a MÁV idejekorán új lehetőségek után kutat. Nemrég fogadták el azt a javaslatot, hogy a cég gyártson saját márkás üdítőket, ezzel egyszerre spórolva a beszerzési költségeken, és nagykerként extra bevételekhez jutva.

A költségvetést még az új üzemek sem terhelik különösebben. Bevezető terméküket a MÁV mentesítő járatain állítják elő szénsavas ásványvízből.

máv.jpg

Mentesített Ásvány Víz

Leslie Judge

2012.02.13. 10:35

Gondban vagyok

Próbáltam megtalálni, de egyszerűen nincs sehol. Pedig léteznie kell, hiszen a hírekben állandóan szó van róla. Csomószor hallani parlamenti tudósításról, parlamenti képviselőkről, parlamenti erről-arról. Hol a fenében van a Parla folyó???

Leslie Judge

2012.02.10. 13:31

A legjobb dolog, mi?

Nem győzött meg. Egyáltalán.

 

 

A legjobb dolog, mi?

csubakka.hu

süti beállítások módosítása